сряда, 1 юни 2011 г.

Depeche Mode-In Chains(Alan Wilder Remix) 2011


Един нов шанс за чуване в различен вариант на In chains - парче от последния засега студиен албум на Depeche mode. Не съм фен на ремиксите, но това определено заслужава своето слушане. Дело е на Алан Уайлдър - липсващата от 1995 г. четвъртинка от групата, когато заедно бяха най-силни, вълнуващи, идейни и супер продуктивни. Ремиксът е включен в предстоящия двоен диск Remixes 81-11, който ще е поредния в дискографията на DM. Единственият, създаден от Алън за групата, толкова години след раздялата им. Носи типично неговия отпечатък върху музиката и аранжимента, до които се докосва, наситени с прецизност, дълбочина, прекрасна дарк-красота и меланхолия.
Миналата година успях да го видя наживо и да се докосна не само до музиката му с Recoil, а и до самия него, да получа автографа му, топли думи и усмивката му върху съвместната ни снимка. Непринуден, естествен, на чаша червено вино след сета му и безкрайно позитивен по отношение на феновете си, дошли специално заради него от България.
Винаги ще липсва в DM. Мястото му в групата не може да бъде заето от никого. Феновете винаги ще таят надежда, че някога чудото може да се случи.
Честит Рожден Ден, Mr. Wilder!

Няма коментари:

Публикуване на коментар