четвъртък, 5 август 2010 г.

Ryanair в BG


Още една нискотарифна авиокомпания „каца” на родна земя. Ирландската Ryanair е една от най-големите в този бранш, с традиции от дълги години. Редовната линия Лондон – Пловдив ще се открие на 2 ноември, а полетите ще бъдат два пъти седмично, с тенденция в бъдеще да се увеличат многократно при по-голям интерес и рентабилност. Полетите ще се осъществяват от летище Пловдив до лондонското летище „Станстед”, а цената е 33 евро. "Райънер" ще отпразнува откриването на новата си линия чрез предлагане на билети от 8 евро за цялата си мрежа за пътувания от септември до ноември. Те могат да се резервират до полунощ на 5 август. Билетите по новата дестинация Пловдив-Лондон са в продажба от днес (05.08.2010 г.) и по интернет. Като проверявах в официалната им страница, в падащото меню за резервации на полети, Пловдив вече е вмъкнат като дестинация отиване-връщане. Очакванията са за в бъдеще полетите от британската столица да бъдат увеличени. Планира се отварянето на линии до Испания и Италия, където живеят едни от най-големите групи български имигранти. В следващите месеци летище Пловдив ще се подготви да обслужва полетите на нискотарифния превозвач. Линията ще осигури 30 работни места за България.
"Райънер" има едни и същи изисквания към всички 135 европейски летища, с които работи. За да поддържа ниските си цени, компанията работи с портове със слаб трафик. Компанията има и изискване за скоростно и опростено обслужване на пътниците, да не преминават през пътнически ръкави и т.н. Целият цикъл от слизане на пътниците от един полет, качването на следващите и отпътуването на самолета трябва да е 25 минути.
Миналата година имах възможността да летя с "Райънер" и съм с много добри впечатления от качеството и бързината на обслужване. Радвам се, че България е следващата държава, в която откриват представителство и дано да имат и повече обслужващи линии в бъдеще. Време е да вадим кецовете, да стегнем раничката, паспорта и газ към Лондон :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар